Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Seyhan’dan “Salgın şartlarına uyum” semineri

Seyhan’dan “Salgın şartlarına uyum”  semineri

Halkla iç içe olan zabıta personeli bilgilendirildi

Zabitaya toplumsal ve bireysel stres anlatildi

Seyhan Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü Belediye Zabita personeline, pandemi sürecinde yogun stres altinda kalan esnaf ve halkla daha iyi diyalog kurabilmesi için baslattigi “Salgin sartlarina uyum” seminerleri kapsaminda,  “Salginda davranis biçimi”, “ikili iliskiler” ve ”Stres altinda iletisim” konularinda bilgilendirme semineri verdi. 

SALGIN SARTLARINA UYUM

Salgin Sartlarina uyum” seminerleri” kapsaminda Yasar Kemal Kültür Merkezi'nde gerçeklestirilen “Salginda Davranis” seminerine katilan zabita personeli, görevli olan-olmayan ayrimi yapilarak 3 farkli zamanda bilgilendirildi. Sosyal mesafe kurallari dikkate alinarak yapilan ve Saglik isleri Müdürlügü uzman doktorlari tarafindan verilen seminerde, toplum olarak yasanilan zor süreçte nasil davranilmasi gerektigi konusuna açiklik getirildi.

“ÖNCE KENDINI KORU, BASKASINA ZARAR VERME”

Egitim seminerinde ilk olarak zabita personelinin esnaf veya halkin yogun oldugu alanlarda nasil davranacagi anlatildi. Zabita personeline, pandemiden kendini korumak ve baskasina zarar vermemek için tüm is ve islemlerde maske ve mesafe kurallarina uyulmasi ve hijyene dikkat edilmesi gerektigi aktarildi.

SALGIN NEDENIYLE STRES ALTINDA OLAN VATANDASLA ILETISIM

Seminerde salgindaki ekonomik durum nedeniyle is ile saglik kaygisi ve gelecek kaygisi içinde olan esnaf ve halkin yogun stres altinda olabilecegi anlatildi. Bu durumu bilerek esnaflara ve halka yaklasilmasi gerektiginin anlatildigi seminerde bireysel ve toplumsal stresin yönetilmesi konularinda bilgiler aktarildi. Seminerde, stres altindaki bireylerle nasil iletisim kurulacagi, stresin;  toplumsal strese dönüstügünde neler yapilabilecegi uzmanlarca anlatildi.

Pandemi sartlarinda olusabilecek olumsuz durumlara karsi bilgilendirmeyi amaçlayan “Salgin sartlarina uyum” seminerleri, halkla diyalog halinde olan personelleri kapsayacak sekilde devam edecek.   



  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı